Freitag, 25. April 2014

نظرات و دیدگاه پرویز خزایی: دیپلماسی آب طالبی

 
آرشیو هفتگی مطبخ تاریخ - شماره 4
یکی از دیپلماتهای عالیرتبه معروف ایران، که مدتی رئیس اداره ای در وزارتخارجه بود، که نگارنده در آنجا کار میکرد، و از جمله نویسنده و طنزنویس بسیار معروفی هم هست، (بدون اجازه  نام او را در اینجا نمی برم)، سه سال پیش در جریان یک شام دوستانه در پاریس، برایمان تعریف جالبی در هجو دیپلماسی وزیرخارجه قدرتمند و نور چشمی محمدرضا شاه میکرد. وي میگفت: در جریان یکی از سفرهای شاه به مصر، این وزیرخارجه، سکاندار کل دیپلماسی آن روز، در التزام رکاب همایونی بود. شبی، در تابستان داغ قاهره، در اوج سرمستی، در یک ضیافت شام رئیس جمهور مصر، با نگاه به ظرف میوه ای از چند نوع انگور متفاوت و رنگارنگ، صحبت از مسائل جهان به انگورهای ایران میکشد. شاه میگوید که انگور یاقوتی ایران درنوع خود بی نظیر و سرشار از طعم و رنگ و ظرافت است. باری چون میزبان عالی مقام از دیدن و خوردن چنین انگوری، اظهار بی اطلاعی و هرگزناچشایی! میکند، بناگهان وزیرخارجه شاهنشاهی نقشه ای در ذهنش کلیک میخورد. زیر گوشی به مهمان قدر قدرت و آقا بالا سرخود میگوید که به یک ابتکار خارق العاده ای دل بسته است. درگوش ملوکانه عرض میکند که در نهار فردا، میزبان عالی را در سر میز با یک صندوق انگور یاقوتی سورپریز میکنیم، تا روابط دو کشور باستانی تا ابدّالدّهر و تا زمانیکه یاقوتی در ایران بر درختان میروید، شیرین و محکم و استوار بماند.
 ادامه مطلب  كليپها  از لینک زیر
http://www.hambastegimeli.com/

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen